Part 2

Teori Konspirasi Itu Bodoh, Part 2 akan menyusul.

Terima kasih kepada semua pembaca dan commenter. Ramai yang berbuih-buih mulut mempertahankan pendirian mereka, terutama golongan mat-mat dan minah-minah konspirasi (yang saya gelar bodoh dalam Part 1).

Dengan mereka ni, pendekatan debat tak boleh pakai. Prinsip saya, berdebat dengan orang bodoh ini membuang masa, tenaga dan sel otak.

Saya akan terus hentam dan kritik mereka sampai mereka sedar betapa karutnya kepercayaan dan pemikiran mereka. Ini sahaja approach yang saya rasa berkesan. Kalau saya menjawab dan melayan segala tuduhan mereka, seumpama saya turut memasukkan diri saya ke dalam lubang kebodohan yang didiami mereka.

Mereka tak berkebolehan berdebat dan berbincang secara rasional. Yang mereka tahu cuma memberi alasan2/”bukti2″ yang berdasarkan konspirasi, mencampakkan istilah-istilah Inggeris bombastik (yang kononnya mereka sahaja faham dan orang lain tak faham), mencampakkan nama-nama mat saleh yang kononnya autoriti (Alex Jones????? hahaha), memanggil orang yang tidak bersetuju dengan mereka dengan macam-macam gelaran. Kalau benda yang nak dipertahankan itu pun karut, cara mempertahankannya pun cara yang mengarut.

Inilah warna sebenar geng-geng konspirasi ini. Jadi debat bukan caranya. Saya tak nampak kebenaran akan timbul dengan debat, dalam konteks teori konspirasi (dalam isu lain mungkin). Jadi caranya adalah dengan educate. Cara saya educate ialah dengan cara menghentam, dan cara saya hentam agak kasar. Mungkin ada yang tak setuju dengan approach ini, tapi kadangkala ubat yang pahit itulah yang paling mujarab.

Teruskan mengomen. Saya percaya pada kebebasan anda bersuara, dan saya tak halang sesiapa memberi pendapat dan saya tidak akan delete mana-mana komen (kecuali komen yang sangat melampau, e.g. personal attack atau berbentuk ugutan). Saya percaya kepada medan perang idea yang terbuka.

Hak saudara dan saudari ialah untuk bersuara dan menyuarakan pendapat. Hak saya untuk menerima, menolak atau menghentam pendapat anda. Hak anda sebegitu juga (menerima, menolak, menghentam pendapat saya atau orang lain). Freedom of speech is a two way street. Jangan takut bersuara.

Sementara saya mencari peluru untuk serangan Part 2 nanti, jemput-jemput lah baca entri lama saya dalam topik pseudoscience. Mungkin boleh belajar sesuatu: https://suhaimiramly.wordpress.com/category/pseudoscience/

Akhir kata, BRING IT ON!😛

Ramalan cuaca untuk Part 2 nanti

55 Responses to Part 2

  1. RuzainReza says:

    Salam,

    Ko konfem agen yahudi doe Bal(“,). Elder of Zion hantar lu utk rosakan minda Malaysian Muslims kan? Back up Yahudi kow2.he2.

    Kalau aku guna argument ko discuss dgn dgn workmate2 Arab aku konfem kena jadi qurban eid adha nanti.ha2.

    Any1 yg nak jadi leader dlm dunia Muslim get ready to be tag as agen Yahudi by opposing Muslims.TDM agen Yahudi, Yaser Arafat, Fatah, Bin Laden pun ada yg cakap CIA agent.ha2.

    As u said sometimes 0.00001% turn out to b true e.g Iraq war. From Tony Blair’s latest BBC interview the real motive was revealed. He said the motive wasnt bcz of oil money but toppling Saddam’s regime. They prepared well for shock & awe but little on post war administration.

    PS:Come on la Bal, jgn la turn off kan geng theory merepek. Its entertainment for me la to point out the obvious & facts so I can laugh at their faces..Potong la if semua jadi realist..y so serious..nanti ramai start forward post lu kurang la hiburan. e.g aku yg 1st time click link to this post.dem it…

  2. Ashrel says:

    Looking forward to Part 2, man! Let’s educate the unscientific Malaysians🙂

  3. pijat says:

    Hi Bal,

    Aku dpt link ke article ko dari sorang member especially sejak isu iklan raya TV3. Your comment is refreshing and englightening. At least it gives other thoughts about conspiracy theory etc.

    I am also salute with r credentials. Not many Muslim especially Malay, wants to become expert in mathematics and very rare to become entrepeneur in true spirit (slalu yg aku dengar, kene masuk UMNO or kene ade cable dengan org yg ada position in power)

    Keep up with your good work! Instead of blaming Jews and Western, tak ramai yg percaya instead there are many good values in Jews which we can learn and becoming powerful nation. Contohnya, budaya membaca dan menuntut ilmu org Yahudi. Sepanjang beberapa bulan di Denver, US (belajar master), I learnt that many big corporations in US built upon positive values and strong product development such as Starbucks, McD, Coke etc. Yes, the founders are Jewish but the company built on strong entreprenurial spirit. In a book, “Thou Shall Prosper: 10 Commendments of Making Money” by Rabbi Daniel Lapin explained how culture of excellence dlm Jewish community make them prosper and advanced (this is not self-help or making money book, but merely book telling success story of Jewish community)

  4. czar says:

    Salam bro,

    Saya dulu peminat konspirasi, tapi skrg dah ‘tanggalkan’ semua reference/discussion/source atau apa2 je psl konspirasi sbb betul apa yg saudara katakan bhw semua konspirasi adalah hasil dr teori yg dijana oleh minda manusia (termasuk juga khayalan dan imaginasi), like what ppl said “creativity is universal”….So, konspirasi adalah hasil dr kreativiti manusia yg kdg2 tu keterlaluan dlm berfikir..

    Teruskan bro utk part 2…Selamat hari raya..

  5. merahs says:

    Salam ramadan. Sungguh pedasnya artikel ko yg tu. Part 2 nanti biar la bersalut gula. Pada fikiranku, bkn semua yg ko hujahkn tu xdpt d patahkn.. Jgn trlalu trtutup nanti xsedar dirimu d jaja. Hehe.. Rasanya ku ingin kongsikn dgn pembaca d blogku jika ada izin.

  6. Q says:

    Dah tau bodoh, jangan la layan…
    Ni sama2 melayan…
    2×5 je la korang yg menyokong teori dgn yg menentang teori..
    2-2 pun bodoh….

    • afif says:

      setuju!!hihi..ap2 pn yakin lah…Tuhan itu maha perancang…seandai ny kite merancang…tuhan yang menetukan..sehebat mane pn perdebatan ini…serancak mana peluahan perasaan ini…Tuhan tetap merancang untuk hamba2 ny yang taat…peace~~

  7. cthulhu says:

    Situs Obefiend bagi jawapan satira. Situs saudara bagi jawapan yang waras. Syabas.

    Saudara yang sudah membaca “The Name of the Rose by Umberto Eco” mesti paham konsep HC SVNT DRACONES” (hic sunt dracones).

    Filem-pendek Brian Dunning yang mempunyai tajuk yang sama “Here Be Dragons” membincangkan serba-sedikit pasal ‘critical thinking’ dan dakyah pseudoscience.

    Kita masih lagi dalam peta minda yang mempunyai naga yang bernama bodoh. Sudah-sudah lah tu dengan Zeitgeist Movement http://www.zeitgeistmovie.com

  8. afif says:

    emm..sy baca artikel kamu…and sy tengok artikel2 konspirasi laen…jadi sy rumuskan…sy tak nak percaya 100% cerite kamu…or 100% cerita konspirasi…beberapa perkara yang boleh diterima pkai…dan beberapa tak boleh diterime pkai..meski pn sy pn susa nk percaya gak ad konspirasi…tapi tak mustahil gak seandainy suatu kumpulan itu ingin membuat konspirasi…sedang kan ahli pengakap pn boleh berkembang sampai ke sini…masakan bende pelik yang bersekongkol ngan syaitan ni tak boleh…bak kata org kite…seandai ny kite nk membuat keputusan biar lah dari pandangan pelbagai pihak…yang mane baek kite amek…yang mana buruk tak perlu la dibuang bulat2..seperti pisang…yang busuk jgn dibuang…boleh wat cekodok org kata…bangsa kita bangsa yang bijak berfikir…sejak dari nenek moyang kite lagi…bnyak pepatah2 melayu yang boleh diguna pakai…perumpamaan yang bijak sana di keluarkan…

  9. Bal tak puas ati says:

    Sudahlah tu jgn maki2 Encik Suhaimy Ramli,dia ni usahawan Melayu biarlah dia bahagia,sakit jiwa kang dia susah pulak nanti bisnes dia,yg rugi Melayu,bukan senang nak wujudkan usahawan berjaya mcm mamat ni.

    TV3 pun dah mintak maaf pasal iklan dia kat Buletin Utama (Encik Suhaimy tengok tak? kikikih)…jadi kesimpulan yg aku nak buat TV3 LEBIH BIJAK DARI SUHAIMY RAMLI KIKIKIKIH

    Settle masalah.Kalau Encik Suhaimy nak kumpul peluru untuk cerita part 2 nanti,saya nasihatkan simpanla peluru tu kat umah,dah takde maknanya…dah tak relevan dah….sekadar bodohkan diri sendiri nanti

    ok chow!

  10. tak sangka says:

    ” I am the Managing Director of Ardent Educational Consultants (ArdentEdu), an educational consultancy based in KL. I also serve as the Executive Director at Aidan Corporation, the parent company of ArdentEdu. I co-founded the Aidan group of companies with four friends — Alif, Akmal, Bird, and Iznan — in 2007. ”

    serius, mula2 dapat link blog ni, aku ingat blog2 picisan. lepas baca about suhaimy ramly, baru aku tau dia ni seseorang. tapi seseorangkah suhaimy ramly sampai boleh keluarkan article macam ni. trus ilang respect aku. seseorang berpelajaran tinggi sanggup berdebat dengan kata-kata busuk kepada orang lain. macam komen kat youtube yang dimonopoli oleh pelajar2 tingkatan 4 yang dah tak minat bersekolah tapi suka lepak cc.. hahahaha.

  11. Bal Graduan MIT says:

    Aku pun mula2 ingat dia ni ntah datang dari ulu mana,rupa2nya penah belajar luar negeri.managing director lagi.

    aku berani cakap lepaih ni dia xkan post teori konspirasi bodoh part 2 punya.artikel part 1 pun dah bogelkannya setengah mati.aku bukan nak bela teori konspirasi atau cakap pasalnya ttp terkesan ngan attitude atau appearance yg ditonjolkan penulis yg amat memalukan selaku org yg educated.

    apabila TV3 sedar kesilapan mereka,artikel dia ni dah doesn’t make sense dah.

    mgkin dari segi pendapat dia dalam isu ini dan cara dia menanganinya,insan bernama Suhaimi Ramly ini totally FAIL.

  12. Abdul says:

    Suhaimi berkata “Teori Konspirasi Itu Bodoh, Part 2 akan menyusul.

    Terima kasih kepada semua pembaca dan commenter. Ramai yang berbuih-buih mulut mempertahankan pendirian mereka, terutama golongan mat-mat dan minah-minah konspirasi (yang saya gelar bodoh dalam Part 1).

    Dengan mereka ni, pendekatan debat tak boleh pakai. Prinsip saya, berdebat dengan orang bodoh ini membuang masa, tenaga dan sel otak.

    Saya akan terus hentam dan kritik mereka sampai mereka sedar betapa karutnya kepercayaan dan pemikiran mereka. Ini sahaja approach yang saya rasa berkesan. Kalau saya menjawab dan melayan segala tuduhan mereka, seumpama saya turut memasukkan diri saya ke dalam lubang kebodohan yang didiami mereka.”

    JAWAPAN SAYA UNTUK SUHAIMI:

    Kamu bercabersifat hipokrit, riak, bongkak dan sombong kerana menghina orang-orang yang tidak bersetuju dengan pendapat kamu yang bererti kamu tidak menghormati ‘freedom of speech’ dan kamu telah memdedahkan kelemahan kamu apabila kamu gagal seratus peratus menolak hujah-hujah orang-orang yang tidak bersetuju dengan pendapat kamu. Dari tulisan penyokong kamu yang tidak ada nilai akademik, saya yakin mereka hanyalah seperti ‘zombie kampung pisang’.

    Terus terang saya berani menyatakan bahawa artikel kamu tidak mempunyai nilai akademik ! Kalau kamu jadikan artikel kamu ini sebagai tesis, saya yakin tesis kamu ini akan dibuang kedalam lori sampah.

    Jika kamu percaya artikel kamu itu benar, saya cabar kamu berbahas dengan saya secara terbuka di depan orang ramaisupaya orang ramai boleh menilia kamu dan artikel kamu itu. I really and truly hate Zionist parrots that spread Zionist lies among Muslims and non-Muslims.

    • Abdul says:

      Pembetulan:

      Kamu (bukan berca tetapi) bersifat hipokrit, riak, bongkak dan sombong kerana …..

      • DingDong says:

        U make my day la Abdul.Lawak seh.keep it coming..Im growing fond of this blog la..Looks like Bal did not put off the clowns after all..Sakit perut baca reply2 lu dlm blog ni..Mcm org meroyan pun ade..Losers bila comment mesti nak quote Quranic text.Main petik je.I wonder why.

        Taraweh kat Malaysia baru habis ko dah post kat blog..Baik ko tido awal bangun Qiam since last day Ramadhan dah.Next year x tentu jumpa Ramadhan.Untung org Malaysia dpt extra 1 hari Ramadhan.Make full use of it.

        If ko minat sgt nak debat mari sini la debat dgn respected scholars from Europe, Middle East & North America.Tgk sket hujah ko berisi & concrete ke tidak.Conspiracy theories dah mmg proven a figment of imagination by those with loads of spare time & no life.Kail panjang sejengkal main kat kolam kiddies blkg umah je la oi.

        Ko punya komen lagi xde academic value siap merepek macam mamat skema babut otak genius tapi hidup dalam final fantasy for the past years of adulthood.

        Ko mesti percaya minum holy water hati buta n x boleh mengucap kan?Kena minum air kolah 7 masjid baru baik semula.hahahahaha.ROTFLOL.nanti aku snap gambar tukang kebun church topup air ‘holy’ water ni pakai air paip.Then paderi dtg wat gaya ultraman nak tembak ultimate power & tambah perisa air. So far aku x pernah nampak sisters tonggeng kencing or letak darah period kat dlm holy water tu.But konfem nanti ada org komen air paip ni sambung direct dari Vatican plak.ha2.Snap out of it la.Live in reality.

        Aku nak raya dah esok.

        So Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

  13. apekehel says:

    inilah padahnya klau budak melayu baru nak naik.. aku tak kagum langsung dgn suhaimy yg kononya cerdik ni..

  14. Abdul says:

    Re: Teori Konspirasi Itu Bodoh, Part 2

    Suhaimi,

    I have read your nonsensical responses and I find that you are an arrogant,hypocritical, bigoted and delusional man for you always insult people who don’t agree with you and your so-called ‘article’. Please don’t ever mention the phrase ‘freedom of speech’ when you yourself violate it by insulting your opponents. Your BIG mouth proves nothing when you fail to refute the arguments of the people who spend their precious time to present facts to refute your so-called ‘article’.

    If you are brave enough, lets us debate in public.

  15. cthulhu says:

    Ah, anon. If they can’t win a debate, they stoop to character assassination and comparing cajones. Brilliant!

  16. Abdul says:

    Character assassination is used by Zionists to silence people who are brave enough to speak out against Zionist terrorism or expose Zionist deceit etc

    For example:

    The Zionist Character Assassination Of Mel Gibson

    Consider how hard the Jewish-dominated entertainment industry has worked to thwart Gibson’s artistic efforts because it violated their sacred hypocritical standards. They can murder Christian and Muslim children in Lebanon, and all Americans have to do is pass on to them more precision bombs and ordnance so they can slaughter Christians and Muslims more efficiently. They hate and have attempted to silence and marginalize Gibson.

    Where is the new Bob Dylan? Where’s Sergeant Barry McGuire? Where are the new pop artist musical groups and message senders to take the place of the Kingston Trio, Buffalo Springfield, Credence Clearwater, and so many others? Where is there now any modicum of American societal connectivity? The most powerful entertainment medium in stark opposition to America-destroying Zionism is Gibson. So Zionism is intent on destroying him! Look how they dug up the marital embarrassments of Charlie Sheen when he tried to expose the 9-11 fraud on TV. Remember how they silenced Ed Asner.

  17. mike says:

    Salam semua,

    Sudahlah itu,walau apa pun benang basah nak ditegakkan,isu ini sudah selesai…tak payah nak debat lg dan keluarkan fakta2 boombastik dr teori konspirasi memang Suhaimi Ramli dan gengnya tak terlawan,konfem!

    Ikut fakta sains pun dah kantoi (911 misalnya) apatah lg yang len2…so berhentilah…nak raya ni mari kita bermaaf-maafan.Mohon maaf dari TV3 sudah menetapkan siapa yang menang (kalau ada pihak yg anggap ini semua macam pertandingan debat) jadi tolong stop this shit,ok?

    Kalau pemuja Suhaimi Ramli x puas hati,malam ini solat istikharah minta petunjuk siapa yg bodoh sebenarnya(sbb suka sangat perkataan ‘bodoh’ ini sampai xhengat dunia) Apa pun perkara ni dah selesai.Kepada pemuja Suhaimi Ramli,salahkan TV3 ye…”kenapalah cepat minta maaf sangat ni?Spoil lah!!”
    🙂

  18. zati says:

    Suhaimi,

    Obviously conspiracy is not just a Muslim or Malay thingy. It is widely portrayed at many Hollywood movies and for so long discussed by non-Muslim scholar everywhere and anywhere.
    http://www.911truth.org/

    While I do agree that some of us here might be too elaborate and suspicious, I always aware of the fact that hidden agendas are always there regardless it is related to Islam or not.

    Looking at the ads, I don’t find any reason not to doubt the motive behind it. Raya is raya and we dont need any perubahan or pembaharuan to it. It is to celebrate ramadhan, why care to include other religion symbols? I believe they don’t even want to mix theirs with ours (bulan bintang disebelah pokok krismas)?

    How we celebrate raya on the other hand is different. Celebrate it with your hindu or christian frens, put Christmas tree in your house, who cares? But to portray a holy celebration of muslim with other religion symbols is definitely ridiculous and unacceptable (tho some of u might say than santa is not a religious thing) still i dun think it is necessary to relate it with bulan kemenangan umat islam.

    • Abdul says:

      The Christians and Jews are working towards the target that the Muslims do not know the Qur’an except by its appearance and do not know Islam except by its name. Even before their malice and their evil becomes manifest to the Muslims in reality; Allah has already informed us of their evilness and their objectives in his Book; Allah says: “The Jews and the Christians will not be satisfied with you until you follow their ways” and He said “They will never cease to fight you, until they turn you back from your religion, if they were able to…” and He said, “Many of the people of the book wish if only they could turn you back, after your faith, as disbelievers, out of envy in themselves…” and Allah said, “They desire that you disbelieve, as they disbelieved, so you become the same [as them]”, and the verses which Allah has written concerning the aims of the Jews and Christians are indeed numerous in the Qur’an.

      Christians are reverting to Islam in the West so desperate Christian missionaries are trying hard to turn you Muslims in Muslim countries back from Islam by hook or by crook.

  19. Abdul says:

    DingDong says “U make my day la Abdul.Lawak seh.keep it coming..Im growing fond of this blog la..Looks like Bal did not put off the clowns after all..Sakit perut baca reply2 lu dlm blog ni..Mcm org meroyan pun ade..Losers bila comment mesti nak quote Quranic text.Main petik je.I wonder why…..bs…bs…bs….”

    MY RESPONSE:

    You DingDong are really insulting your pea-sized brain by making nonsensical allegation against me. Just look at your own writing. You don’t have any facts at all to support your pathetic and corrupt allegation against me so all I can say to you is your ignorance is bliss. By the way, your BIG mouth proves nothing but your own bigotry, ignorance, immorality, corruption etc.

    Dakwaan kamu (DingDong)mencerminkan fikiran kamu yang cetek dan kejahilan diri kamu sendiri. Budak tadika pun tulis macam kamu sebab tulisan kamu tak ada fakta untuk menyokong dakwaan kamu. Buang masa saja membaca tulisan kamu.

    By the way, your name DingDong means the sound of, or as of, repeated strokes on a metallic body, as a bell; a repeated and monotonous sound. What a boring name !!!

  20. Abdul says:

    Dear readers,

    I have to leave this forum for good because I don’t want to spend my precious time on immoral, ignorant and misleading article and useless, immoral and corrupt comments. They reflect the corrupt, immoral and ignorant mentality of the writers. This website is not suitable for those who are searching for truth.

    Bye….adios…..sayonara…….shalom…..SALAM.

  21. Abdul says:

    DingDong says “….bs…bs…If ko minat sgt nak debat mari sini la debat dgn respected scholars from Europe, Middle East & North America.Tgk sket hujah ko berisi & concrete ke tidak.Conspiracy theories dah mmg proven a figment of imagination by those with loads of spare time & no life.Kail panjang sejengkal main kat kolam kiddies blkg umah je la oi…bs…bs…”

    MY RESPONSE:

    Allah berfirman “Sesungguhnya Yahudi dan Kristian tidak akan redha dengan KAMU sampai bila-bila selagi KAMU tidak mengikut cara hidup mereka. Katakanlah, cukup petunjuk ALLAH bagi kami. Tetapi, jika kamu menuruti Yahudi dan Kristian setelah datang ‘ilmu (Al Quran) kepada kamu, maka tiadalah petunjuk dan bantuan Aku bagimu. ” Al Baqarah:120.

    Wahai DingDong, adakah kamu akan menuduh Allah percaya teori konspirasi? Apahkah kamu akan mengatakan ayat Qur’an di atas adalah ayat konspirasi? I chalenge you to answer my questions !!!

  22. Abdul says:

    DingDong says “….bs…bs…If ko minat sgt nak debat mari sini la debat dgn respected scholars from Europe, Middle East & North America.”

    MY RESPONSE:

    Why not we begin our debate with Suhaimi and you in public? After all, your are their stooges !!

  23. Abdul says:

    DingDong says “Ko mesti percaya minum holy water hati buta n x boleh mengucap kan?Kena minum air kolah 7 masjid baru baik semula.hahahahaha.ROTFLOL.nanti aku snap gambar tukang kebun church topup air ‘holy’ water ni pakai air paip.Then paderi dtg wat gaya ultraman nak tembak ultimate power & tambah perisa air. So far aku x pernah nampak sisters tonggeng kencing or letak darah period kat dlm holy water tu.But konfem nanti ada org komen air paip ni sambung direct dari Vatican plak.ha2.Snap out of it la.Live in reality.”

    MY RESPONSE:

    Here is a hot news:

    ” The pastor of the Florida church, Terry Jones, said “We are burning the Qur’an”.

    Jones announced Wednesday that the church’s website provider has “canceled” Dove World Outreach Center’s accounts, though its website, and another URL for a book written by Jones titled “Islam is of the Devil,” were still accessible Wednesday evening.”

    Based on Suhaimi’s so-called ‘article’ and your pathetic perverted allegations, I am sure that Suhaimi and you and his ignorant followers whould say that the news is just a part of conspiracy theories !!!

    • Abdul says:

      Source: http://edition.cnn.com/2010/US/09/08/florida.quran.reaction/#fbid=DMk1n_q4pEP&wom=false

      Akan ada orang yang naif seperti DingDong yang akan mengatakan bahawa CNN adalah sebahagian teori konspirasi bodoh sebab ia mendedahkan keburukan Kristian….hahahahahah…What a joke !

      • RuzainReza says:

        apa kena mengena pastor in a small florida church bakar Al Quran dgn theory conspiracy?

        quote Quranic text lagi utk argument.He2.shallow.if aku percaya teori2 yahudi aku rase ko konfem agen yahudi.ha2.api dalam sekam.hak2.

        from simple comments boleh conclude character – corrupt/immoral etc.lu patut jadi IO PDRM/MACC.gila babs gempak.psychic siot.

        cepat2 la ko carik air kolah 3 masjid + air kolah 2 surau.bancuh buat air teh.ha2.

        tlg la reply..best siot..southpark pun x klakar mcm lu punya komen..ha ha ha..

  24. KalabulMalami says:

    cam tong kosong…dingdong..

    • RuzainReza says:

      tong kosong la bagus..ketuk keluar bunyi..leh wat gendang..tong penuh ketuk xde bunyi..nak isi apa2 pun x boleh dah..budget otak/ilmu dah perfect..xde teori konspirasi pasal air sirap ke teh o ais limau ke aa?simbol TV3 iras2 kumpulan gay sembah kambing?ha2.

  25. Abdul says:

    Abdul says:”Hoi! Abdul is always right! Am I right KalabuMalami!” 9 September 2010 at 6:53 pm

    MY RESPONSE:
    I am the real Abdul who refute Suhaimi’s nonsensical allegations against Muslims. And there are some low life creatures that use my ID to slander me. I did not make the statement above and I am not responsible for the statement above that was written by a fake ‘Abdul’. I know Zionists have been using the dirty tactic for years to slander me and to confuse readers. Please stop using dirty tactic to slander me.

    I am not an arrogant Muslim man because I am afraid of Allah Who hates arrogant people and I really hate arrogance !!!

  26. Abdul says:

    How can two or more persons use my ID to slander me? Nobody should use my ID to slander me. Who are behind this dirty tactic and character assassination? I think I know the answer.

  27. bob says:

    mamat suhaimy ni belajar je tinggi tp otaknye rendah.. tulisan sampah.. cume tegakkan angin.. ajak berdebat TAKUT.. tapi ngaku REALIST yg konon nak bukti.. ko ngaku je la ko tu cucu cicit beruk darwin sbb xda bukti kau cucu cicit Adam.. aku xtau rezki haram mana kau makan smpai gelap mcm ni hati kau..

    kalau betul kau melayu islam aku tetap doakan keinsafan utk kau.. amiiin..

    • Abdul says:

      Yes, yes. Abdul loves a debate too. Like Bob. And I love to curse one’s hereditary to kingdom come and only pray for Melayu Islam, because Islam is religion of forgiveness and teach us to refrain from cursing.

      • Abdul says:

        A FAKE ‘Abdul’ says: “Yes, yes. Abdul loves a debate too. Like Bob. And I love to curse one’s hereditary” (12 September 2010 at 9:20 pm)

        My response:

        I really hate this website because the webmaster of this website deliberately allow other corrupt and immoral persons to use my ID “Abdul’ to make slanderous allegations against me.

        Webmaster laman web ini juga terlibat dalam konspirasi kerana membenarkan orang lain (atau mungkin dirinya sendiri) menggunakan ID ‘Abdul’ kepunyaan saya untuk membuat dakwaan palsu terhadap saya. Saya ingin mengingatkan semua pembaca bahawa kenyataan saya banyak menggunakan fakta dan bukti tanpa prasangka buruk.

  28. I've Been MK-ed. says:

    Dear Suhaimi,

    Theres no harm in seeking for the truth. You can start here: http://www.missionislam.com/nwo/index.htm . Its up to you to consider whether its true or not because at the end of the day, allah knows best.

    • I've Been MK-ed. says:

      http://www.missionislam.com/nwo/protocols.htm

      In this article Protocol Of Zion (whereby most of conspiracy theorist non believers stated that this book is actually bogus, uncannyly, it reveals many similarities with what Islam has said about the sign of the hour.

      We can read super liberal articles, scientific research, conspiracy theory to the core, but at the end of the day, we only have al-quran as our guide. Your view is not and absolute truth and so does the conspiracy theory, hence that is why it is called a theory.

      Darwin said about theory of evolution. All secular scholars accepted the theory. But as a Muslim, do you agree with the theory?

      It is not about debating who is right and who is wrong. Its about seeking knowledge and truth. No matter which sides you are on. When you are rejecting one’s idea like an extreme liberalist, you are just the same like other conspiracy theorist paranoids.

      • Abdul says:

        The Protocol Of Zion was written by the learned eldersof Zion (Zionists) which serve as the Zionist guidelines for Zionist dominance over the world and the gentiles/Goyims (non-Jews). Today’s events and past events truly reflect the dirty and barbaric Zionist Protocols.

  29. Abdul says:

    A FAKE ‘Abdul’ says: “Yes, yes. Abdul loves a debate too. Like Bob. And I love to curse one’s hereditary” (12 September 2010 at 9:20 pm)

    My response:

    I really hate this website because the webmaster of this website deliberately allow other corrupt and immoral persons (or himself?) to use my ID “Abdul’ to make slanderous allegations against me.

    Webmaster laman web ini juga terlibat dalam konspirasi kerana membenarkan orang lain (atau mungkin dirinya sendiri) menggunakan ID ‘Abdul’ kepunyaan saya untuk membuat dakwaan palsu terhadap saya. Saya ingin mengingatkan semua pembaca bahawa kenyataan saya banyak menggunakan fakto dan bukti tanpa prasangka buruk.

  30. Abdul says:

    Saya benar-benar berharap supaya webmaster menghalang orang lain daripada menggunakan ID saya ‘Abdul’ kerana tuan tahu alamat email saya berbeza dengan email orang lain untuk mencegah kekeliruan pembaca. Sekian, terima kasih.

    Selamat hari Aidilfitr untuk semua Muslim dan bukan Muslim.

  31. suhaimiramly says:

    Dear all,

    I will not edit nor moderate nor reply to any comment in this entry (and the other one), as doing so is just wasting my time.

    If people stole your ID, use another ID.

  32. Suhaimi bahlol says:

    suhaimi yg bodoh lagi musibat anggap kenyataan dia sebagai HIBURAN? 9/11 islam salah..us serang iraq,afganistan semua pasal islam terrorist..israel serang palestin pasal hamas pengganas..UMNO tolak duta hamas pun pasal Islam pengganas..si bodoh yg terima bulat2 semua yg cnn dan media2 yahudi tunjuk kat tv.macam binatang apa saja disuap dia makan.nama je belajar tinggi tp BAHLOL

%d bloggers like this: