The Story of How Conservatives, the 1% and the Mafia Tried to Kill Cleveland and Its Mayor

Interesting story about Dennis Kucinich:

http://robertlindsay.wordpress.com/2012/01/27/the-story-of-how-conservatives-the-1-and-the-mafia-tried-to-kill-cleveland-and-its-mayor/

_______________________________

Mitt Romney did not invent predatory capitalism. It’s been around for a while.

Predatory capitalism was already alive and well in 1978, in Cleveland. That was when the One Percent who controlled the banks, and pretty much everything else of value, decided that they wanted to steal the local power company from the people of Cleveland.

By way of background, Cleveland Public Power was founded by the Mayor of Cleveland, more than a century ago. It provides the people of Cleveland with electricity — without the price gouging, poor service, pollution and monopolization for which Big Energy seems to strive.

The One Percent didn’t like that idea at all. So they invested in a private company called Cleveland Electric Illuminating. They wanted to steal Cleveland Public Power from the people, and then jack up the rates, and make lots and lots of money.

They then issued this ultimatum:

(1) hand over the assets of Cleveland Public Power to us, or

(2) we will pull the plug on Cleveland.

By which they meant that they would boycott the City of Cleveland’s bonds as they came due, and drive the City into bankruptcy.

Which they then did. The One Percent forced the City of Cleveland into bankruptcy.

But they didn’t anticipate one thing. What the 32-year-old, first-term Mayor of Cleveland would say.

(more at the link above)

4 Responses to The Story of How Conservatives, the 1% and the Mafia Tried to Kill Cleveland and Its Mayor

  1. hi,

    lara selalu baca entry blog awak. ia tak boleh dielakkan since ia akan automatically masuk terus ke dalam inbox lara tiap kali awak post entry baru. (ya, lara memang ada subsribe melalui emel) hihi. tak apa, abaikan itu.

    cumanya lara agak tertarik dengan post kali ni sebab awak dapatkan cerita ni dari Robert Lindsay blog. lara memang ada baca blog nya from time to time. dan jika awak pernah baca Kari Ngeri (dah ditutup) then u’ll know what kind of thing i’m talking about. robert lindsay pun lara tahu dia pernah dipaksa tutup blog nya kerana subjek entry nya yang “ngeri”. lara tak berapa pasti tentang ini. tapi dia seorang jurnalis, lara respek sebab kebanyakan artikel nya bagus. he reminds me of john pilger versi indie atau micheal moore versi serius.

    apa2 pun seronok dapat tahu sesuatu yang lara boleh relate dengan awak. terus kan menulis dan berkongsi. lara tunggu.

    • suhaimiramly says:

      Thanks for the comment. I dulu kenal RL from his gore website at blogspot. i havent visited that site in ages (dah tutup rupanya). nowadays i only read his wordpress blog, which is full of intelligently written posts, though some of the things he believed in (e.g. Bigfoot) are absurd. And RL is very knowledgeable in linguistics, which is something i like to read about.

      Dulu ada tengok kari ngeri, not into those things so much.

      Thank you again for visiting.

      • Ya, dia tutup blogspot kemudian pindahkan semua backupnya ke wordpress dengan nama yang sama. lebih kurang camtulah. ada satu postnya cerita kan tentang kesukarannya maintain blogspot sebab ada segelintir orang tak suka apa dia tulis.

        but he’s amazing and his subject of artikel sangat2 luas. dari utara sampai selatan hingga barat membawa ke utara semua ada. pernah sekali lara request untuk bantu dia terjemahkan satu post nya dalam bahasa melayu. (kalau awak perasan dia suka artikel nya dapat diterjemahkan dalam banyak bahasa). unfortunately, lara tak pernah habiskan kerja terjemahan tu. haha!

        itu RL tapi lara juga suka cara awak mempelbagaikan cerita awak. paling lara suka baru2 ini tentang hp neonode awak tu. lara tergelak sorang2. really. btw, awak suka sajak?

      • suhaimiramly says:

        that’s why RL blogspot had a high ranking, sebab dia banyak translate post. good strategy

        sajak…hmm, im more of a prose person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: