psikik dipercayai oleh orang bodoh sahaja

15 January 2015

antaranya seperti beberapa pembaca blog ini. Dalam entri2 terdahulu yg saya tulis mengenai psikik, ada yang mengutuk saya kerana tak percaya kepada kuasa psikik. Ini adalah contoh orang bodoh. Saya juga mengalu-alukan anda (iaitu orang-orang bodoh yang mempercayai psikik) untuk memberi komen di entri ini, supaya boleh saya pamerkan kebodohan anda kepada pembaca-pembaca lain.

Sila lihat video ini (terbitan BBC Three) mengenai psikik yang dikantoikan:

Entri terdahulu mengenai psikik: https://suhaimiramly.wordpress.com/2010/03/04/kuasa-psikik-tidak-wujud/ (sila baca komen-komennya, 100% ialah ditulis oleh geng Bodoh).


Read this and be educated

9 January 2013

http://en.wikipedia.org/wiki/Common_misconceptions


Buzz Aldrin is my hero

31 December 2012

…for punching this guy, who told Aldrin that the moon landing was faked:

This is an old video, but worth showing to the bodoh believers of conspiracy theories.

Buzz Aldrin = coolest MIT alum.


When Gangnam Style hits 1 billion views the world will end. Nostradamus said so.

10 December 2012

This is the stupidest piffle to come out of this 2012 armageddon bullshit. But I have to admit, it’s hilarious:

gangnam

I pray to God that whoever came up with this is joking…

UPDATE: as of now, Gangnam Style has 924m views.

UPDATE: huh, siap ada video lagi:

I think he’s joking. Seriously, I think he is. For the love of God, let he be joking.


Komen paling mangkuk dalam sejarah suhaimiramly.wordpress.com

7 October 2012

https://suhaimiramly.wordpress.com/2012/09/01/neil-armstrong/#comments

________________________________________

“Orang sampai ke bulan???

betul kew, x betul kot…

ada hadis yang mengatakan bahawa muka nabi muhamad s.a.w jika dipandang secantik bulan purnama.

tapi gambar bulan yang dapat dilihat hari ini penuh dengan lubang-lubang, kawah-kawah. jadi muka nabi muhamad s.a.w berkawah lah, macam penuh jerawat jew….hhhmmmmm……

sains biasanya tidak betul dan diputar belitkan.”


Neil Armstrong telah pergi ke Bulan

1 September 2012

Selepas kematian Neil Armstrong beberapa hari lalu, ada dua teori konspirasi yang hangat diperbincangkan.

Yang pertama: NA telah mendengar azan di bulan dan kemudian telah masuk Islam. Cerita ini telah terbukti satu rekaan semata-mata, dan cerita ini telah disebarkan oleh mereka yang berniat baik tapi suka menyebarkan kisah palsu (ini sifat tabi’i mat2 dan minah2 konspirasi).

Yang kedua — yang ini lebih membengangkan saya — ialah teori bahawa manusia tidak pernah landing di bulan, dan video pendaratan oleh astronaut2 Apollo adalah rakaman yang dibuat di studio. “Teori” ni AMAT MEMANASKAN hati dan telinga saya, lebih-lebih lagi jika orang yang bercakap mengenainya adalah orang yang langsung tiada latarbelakang sains atau teknologi, dan hanya mengulangi apa yang ditonton di Youtube, atau dibaca di laman-laman web sampah atau buku-buku sampah (yakni sumber rujukan soheh mat2 dan minah2 konspirasi).

Sila jangan jadi bodoh.

Baca link-link berikut, dan baca dari awal hingga akhir:

Tahukah anda ada banyak satelit2 dari seluruh dunia, yang dihantar oleh pelbagai negara (Jepun, China, India, etc.), dari dahulu hingga sekarang, yang telah mengambil gambar permukaan bulan dan gambar yang diambil adalah SAMA dengan gambar permukaan bulan yang diambil oleh astronaut2 Apollo?

Dan tahukah anda bahawa satelit-satelit tersebut juga telah berjaya mengambil gambar kesan tapak kaki astronaut2 Apollo, kesan pendaratan lunar module, dan juga bendera Amerika Syarikat yang dipacakkan oleh astronaut2 Apollo di permukaan Bulan?

Jangan jadi BODOH.

Sheesh…korang ni, kalau nak jual Sains Jin dan Teknologi Akar Kayu sekalipun, toksah la menafikan kehebatan Sains dan Teknologi yang sebenar.

Cuba la hormat sikit pencapaian saintis-saintis dan jurutera-jurutera NASA. Seramai 400,000 orang dari projek Apollo telah bersusah-payah selama 10 tahun untuk menghantar wakil dari spesis kita ke Bulan. Apa salahnya kita hormati mereka dan jangan mendengki.

Kalau anda tidak berpengetahuan dalam bidang ini, cuba lah jangan banyak cerita dan berkonspirasi. Cerita lah benda-benda yang anda pakar seperti bagaimana menangkap jin dalam botol dan apakah jenis akar kayu yang mujarab untuk mengubati AIDS.

[ UPDATE: Sila baca entry saudara Hamka (Kereta Mayat) di http://keretamayat.blogspot.com/2012/02/ujian-personality.html ]


Museum of Hoaxes

7 August 2012

http://www.museumofhoaxes.com/

 

The Museum of Hoaxes was established in 1997. It explores deception, mischief, and misinformation throughout history, playing host to a variety of humbugs and hoodwinks — from ancient fakery all the way up to modern schemes, dupes, and dodges that circulate online.

The museum is divided into a variety of different sections. The historical wing presents a selection of history’s most notorious hoaxes, from the Middle Ages right up to the present. Our Gallery of April Fool’s Day hoaxes celebrates that one day of the year devoted to pranks and practical jokes. The Hoax Photo Archive demonstrates that photography has never been an entirely trustworthy medium of information. And the Tall-Tale Creature Gallery delves into the natural history of species such as the Jackalope and Fur-Bearing Trout.

Take a look around and check out the exhibits. Marvel at the woman who gave birth to rabbits, be astounded by the Swiss spaghetti trees, and shocked by the Bonsai Kittens. Try to decide if you would have fallen for any of the hoaxes. Just remember that there’s no claim so stupid that someone, somewhere won’t believe it!


%d bloggers like this: